Un C.V. (Curriculum Vitae) este un document esential atunci cand iti cauti un loc de munca. Dupa modul in care este prezentat, el ajuta departamentul HR si pe cei care se ocupa de recrutare, sa descopere candidatul si sa afle putin despre personalitatea lui sau a ei.

C.V. ul contine informatii despre educatie, informatii personale, date contact dar si experienta de munca. Insa una din cele mai importante lucruri din C.V. este fotografia. Ea arata angajatorului cat de motivat esti si putin din personalitatea ta.

Cu toti stim ca atunci cand intalnim o persoana noua, ne facem o impresie despre cineva in doar cateva secunde. La fel si cu fotografia din C.V. . Nu pot zice ca fotografia e ce conteaza cel mai mult, dar ea te ajuta sa ramai in mintea angajatorului. Si o fotografie facuta profesional te va scoate in evidenta din celelalte zeci de C.V. uri.

Cum ar trebui sa arate o fotografie pentru C.V. ?

Depinde putin domeniul pentru care aplici. Sunt cerinte diferite sa zicem cand aplici pentru un rol la TV fata de un loc de munca intr-o firma IT sau un laborator medical.

Dar in general vrei sa exprime un aspect profesional:

poza cv, timisoara, fotografie studio, poza din C.V.

Ca imbracaminte vrei sa ai o tinuta casual-business sau chiar costum. Gen sport’s jacket pentru barbati, sau costum cu cravata. Iar pentru femei un costum business, conservativ.  Sunt mai multe optiuni, dar vrei sa fie ceva elegant, care poate fi purtat in office.

In fotografie trebuie sa ai o culoare a parului cat mai naturala si un makeup cat mai natural. Pozitia corpului sa fie cat mai naturala, sa iti arate toata fata, expresia fetei sa iti arate personaliatea si increderea in tine. Nu e nevoie sa razi din toata inima, dar un zambet nu strica niciodata.

Fata ta trebuie sa fie bine luminata, fara umbre ciudate care sa iti creeze cearcane sau sa iti arate cosurile. Fotografia trebuie sa fie cat mai naturala, fara editare majora. Ca incadrare trebuie sa fie similara cu cea de buletin, sa iti arate tot capul si pana la bust. Fundalul este de preferat sa fie de o culoare solida (alb, negru sau gri).

OperaFoto te poate ajuta cu toate aceste etape. Vom merge impreuna printre imagini pana vei avea o fotografie profesionala care sa te reprezinte in cea mai buna lumina si sa te scoata in evidenta in fata angajatorului.

Servicii Foto